”Ülkemizin genel ekonomik verileri iyi”

  ”Ülkemizin genel ekonomik verileri iyi”

İftar yemeğinde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ekonomik verilerden memnun







Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Bandırma Şubesi'nin geleneksel iftar yemeği, Oda Restaurant'ta verildi.


Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik belediye başkanı Mehmet Yağcı, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Başsavcı Mustafa Bilgin Pişkin, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki ve kalabalık bir topluluğun katıldığı yemekten sonra ilk konuşmayı yapan MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı İhsan Turgut, Balıkesir'in Büyükşehir olmasına karşı olmadıklarını, ancak buna bağlı şekilde Bandırma'nın da il yapılmasını istediklerini vurgularken, Bandırma'nın il olması konusundaki girişimlerimiz sürüyor. Bu konuda görüştüğümüz dört Bakanımızdan da söz aldık” dedi. Turgut, ayrıca, İstanbul ile Bandırma arasında, BUDO deniz seferlerini başlatmak için girişimlerini sürdürdüklerini belirterek, Ancak bu girişimimiz, İDO'ya rekâbet olarak düşünülmemelidir” diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da konuşmasında, Türkiye'nin genel ekonomik verilerinin iyi olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:

Son günlerde, ülkemizdeki genel işsizlik oranı % 8.2 olarak açıklandı ki, bu oran, son yılların en düşük oranıdır. Yıl sonu enflasyon oranımızın % 6, 2012 yılındaki büyüme hızımızın ise % 4 olacağı tahmin ediliyor. Bu göstergeler, ekonominin doğru çizgide seyrettiğini gösteriyor.”

Gecede, MÜSİAD'a yeni üye olanların rozetlerini de Olpak taktı.

MÜSİAD Bandırma Şubesi'nin yeni üyeleri şunlar:

Murat Gedik, Tuğba Sıdıka Berber Karaman, Tamer Engüdar, Özkan Özdin, Erhan Yakar, Rana Berber, Muammer Albat, Serkan İpek, Yakup Ataş, Şerafettin Çıkar, Harun Balat, Murat Gülmüş





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı